Kako naručiti, načini dostave, moguće izmjene na pozivnicama i sve druge odgovore na vaša pitanja možete pročitati ovdje:

DOSTAVA:

Koliko će koštati dostava u Bosni i Hercegovini?

Dostava za područje Bosne i Hercegovine je BESPLATNA za sve narudžbe čija vrijednost naručenih proizvoda (ne računajući štampu) prelazi 100KM. Za narudžbe čija vrijednost bez štampe ne prelazi 100KM dostava se naplaćuje 10KM.

Šaljete li proizvode van Bosne i Hercegovine?

Sve naše proizvode možemo da pošaljemo u inostranstvo. Prilikom narudžbe potrebno je naglasiti da trebate dostavu i gdje želite da se pošalje kako bismo Vam mogli u ponudu dodati trošak slanja (poštarinu).

Za svaki pojedinačni slučaj poštarinu izračunavamo posebno i šaljemo Vam zajedno sa predračunom.

Kada će pozivnice biti poslane?

Prije nego što krenemo sa štampom pozivnica potrebno je da novac bude prebačen na naš račun i da priprema za štampu pozivnica bude potvrđena. Nakon štampe pozivnice će biti poslane na Vašu adresu isti ili najkasnije sledeći dan.

 

PLAĆANJE:

Plaćanje u Bosni i Hercegovini:

Vrši uplatnicom na naš žiro račun kod MF Banke: 5722360000373677

UPLATIO JE: Vaše Ime i prezime
SVRHA DOZNAKE: uplata po predračunu br. (broj predračuna)
PRIMALAC: Megatrend d.o.o. Brčko

Plaćanje iz inostranstva:

Uplate iz inostranstva možete izvršiti na dva načina. Putem PayPal-a ili preko Western Uniona.

U tom slučaju kupac snosi troškove provizije za transfer novca.

PayPal nakon izvršene uplate na mail adrese kupca i prodavca šalje potvrdu o plaćanju.

Western Union vrši transfer novca za nekoliko minuta, ali je za prijem istog neophodno posjetiti banku. Nakon uplate je potrebno poslati podatke potrebne za prijem novca.

 

PRIPREMA ZA ŠTAMPU:

Da li se priprema za štampu naplaćuje?

Ne, priprema za štampu i oblikovanje teksta na pozivnice/zahvalnice za vjenčanje se ne naplaćuju dodatno.

Šta ako potvrdim pripremu za štampu koja sadrži grešku?

Iako radimo u bliskom kontaktu s našim klijentima i uvijek ih nastojimo upozoriti kada primjetimo grešku, odgovornost za pronalazak i ispravljanje grešaka u pripremi za štampu ostaje na klijentu. Uz toliko neobičnih imena i naziva mjesta za proslavu, da ne spominjemo mnoge stilove sastavljanja teksta za pozivnice za vjenčanje, mi jednostavno moramo prepustiti klijentima provjeru (i ponovljenu provjeru!) da li je sve sastavljeno i napisano onako kako oni to žele. Međutim, uvjeravamo Vas da će sve eventualne greške koje mi napravimo biti odmah ispravljene, bez dodatnog troška za klijenta. Greške koje klijent nije primjetio, a koje se otkriju nakon potvrde pripreme za štampu i same štampe, biće ispravljene i pozivnice/zahvalnice ponovo štampane o trošku klijenta (ako je moguće, bit će odobren popust na maloprodajnu vrijednost za ponovo štampane pozivnice.)

Hoće li izmjene moje pripreme za štampu biti dodatno naplaćene?

Dodatne izmjene pripreme za štampu pozivnica neće biti dodatno naplaćene. Radićemo dodatne pripreme sve dok ne budete u potpunosti zadovoljni Vašom pripremom za štampu pozivnica.

Kada ću dobiti svoju pripremu za štampu?

Vaša priprema za štampu pozivnica biće spremna za pregled u roku od 1-2 sata nakon što nam dostavite svoju narudžbu. Kada Vaša priprema za štampu (ili ispravka) budu spremni za pregled, pripremu ćemo Vam poslati na mail i ukoliko želite obavijestiti Vas putem SMS poruke. Ako Vam je hitno i želite da što prije dobijete pripremu za štampu pozivnice možete nas pozvati telefonom i obavijestiti dodatno o slanju narudžbe i roku za isporuku.

Mogu li odraditi pripremu za štampu i oblikovat tekst?

Na većini pozivnica za vjenčanje koje se nalaze na našoj stranici nalazi se dizajner za kreiranje pripreme za štampu. Dizajner Vam omogućava da sami napravite tekst za pozivnicu ili da samo prepravite postojeći tekst, promjenite vrstu slova i boju.
Video uputstvo za korištenje dizajnera možete pogledati na našoj stranici video uputstva.

 

KOVERTE:

Dolaze li uz pozivnice i koverte?

Naše pozivnice za vjenčanje uključuju i prateće koverte koje su dizajnom i dimenzijama prilagođene pozivnicama uz koje dolaze, osim nekoliko modela. Ako na fotografijama ne vidite kovertu onda nije predviđena, ali se možete detaljnije informisati tako što ćete nam poslati pitanje. Postoje i modeli koji umjesto koverata imaju odgovarajuće kutijice.

 

DIZAJN:

Mogu li pozivnici dodati/ukloniti određene elemente (slojeve papira, folije, svjetlucave detalje, itd.) ?

Pozivnice za vjenčanje koje nudimo na stranici sa prikazanom cijenom nismo u mogućnosti mijenjati, ali ako imate posebne želje možete nas kontaktirati i objasniti šta želite. Tu smo da Vam pomognemo. U većini slučajeva cijena takvih posebnih želja se dodatno naplaćuje.

 

NARUČIVANJE:

Kako mogu naručiti vaše proizvode?

Proizvode možete naručiti direktno sa sajta (pogledajte uputstvo za kupovinu), putem maila info@pozivnicezavjencanje.ba ili putem telefona 049/218-026.
Prilikom naručivanja mailom potrebno je navesti sledeće:
– za koji proizvod ste zainteresovani (njegov tačan naziv, i šifra ukoliko postoji) ili nam poslati link s našeg sjata,
– ukoliko se radi o pozivnicama/zahvalnicama potrebno je navesti pismo (ćirilica ili latinica), font i boju po želji, a možete ih izabrati ovdje,
– koja količina Vam je potrebna (molimo da dobro prebrojite ili naručite nekoliko komada više jer se za naknadne narudžbe po par komada naknadno naplaćuje štampa),
– do kada trebate pozivnice/zahvalnice i sl. uzimajući u obzir naše rokove izrade,
– trebate li pozivnice/zahvalnice na jednom jeziku ili više njih,
– uplaćujete li nam iz Bosne i Hercegovine ili inostranstva,
– treba li naručene proizvode slati i na koju adresu,
– takođe pošaljite nam Vaše podatke i kontakt broj telefona.

Nakon toga možete očekivati naš odgovor o raspoloživosti proizvoda, procijenjenom vremenu izrade te predračunom za plaćanje.
Ukoliko odgovor na e-mail ne primite u roku 24h (ne računajući neradne dane) svakako nas kontaktirajte na telefon jer moguće da Vaš mail nismo ni primili.

Takođe, naručiti možete lično u našem izložbenom prostoru. Radno vrijeme i lokaciju izložbenog prostora možete vidjeti ovdje.

Koja je minimalna količina za narudžbu pozivnica ili zahvalnica?

Teoretski možemo štampati i jednu pozivnicu, ali se tada prodaje po cijeni pozivnica + štampa (cijene štampe možete provjeriti ovdje).

Razlika između sklopljenih i nesklopljenih pozivnica?

Određene modele pozivnica je nakon štampe potrebno sklopiti (isporučuju se nesklopljene). Sklopljene pozivnice će biti sklopljene kao na fotografijama, dok kod nesklopljenih dobijate dijelove koje Vi sami sklapate. Za sklapanje pozivnica nije potreban dodatni materijal, alat ili ljepilo. Proces sklapanja nije mnogo komplikovan jer pozivnice već imaju predviđena utisnuta mjesta po kojima bi se pozivnice savijale prilikom sklapanja, isječene su na mjestima gdje je predviđeno da se papiri provuku jedan kroz drugi, a na mašni se već nalazi samoljepljiva traka sa koje je potrebno samo da uklonite zaštitni dio kako bi mašnu zalijepili na pozivnicu.

Koliko Vam je potrebno da izradite pozivnice?

Izrada pozivnica za vjenčanje se sastoji iz dva odvojena procesa, štampe i sklapanja elemenata. Od momenta kada potvrdite pripremu za štampu pozivnica potrebno nam je 2-3 sata da završimo sa štampom. Ako model pozivnice za vjenčanje koji ste izabrali ne zahtjeva dodatno sklapanje elemenata, možete ih preuzeti odmah. Dodatno sklapanje elemenata pozivnice za vjenčanje zavisi od modela koji ste  izabrali i količine koju ste naručili. Ako Vam se žuri najbolje je da prilikom narudžbe navedete rok do kojeg je potrebno da pozivnice budu spremne za isporuku.

Šta je to priprema za štampu?

Priprema za štampu je digitalna verzija izgleda Vaše pozivnice (najčešće u .PDF formatu, ukoliko prilikom narudžbe niste izrazili želju da priprema bude u nekom drugom formatu) sa tekstom, fontom i bojom koju ste izabrali. Pripremu šaljemo na Vaš e-mail kako biste provjerili eventualne greške i izgled pozivnice/zahvalnice prije štampe. Prilikom provjere pripreme za štampu provjerava se tačnost i položaj teksta u odnosu na eventualne grafičke dekoracije.

Napomena: Priprema za štampu ne podrazumijeva lekturu odnosno ispravljanje gramatičkih grešaka u tekstu. Budući da smo imali iskustva s tekstovima s različitim namjerama i narječjima ne ulazimo u to je li tekst ispravno napisan već ga samo prilagođavamo za štampu. Na Vama je da prije slanja teksta, te kasnije kod provjere pripreme, uočite i na vrijeme javite eventualne izmjene prije nego što potvrdite finalnu verziju pripreme za štampu.

Koliko košta štampa, možemo li naručiti pozivnice/zahvalnice bez štampe?

Cijene štampe možete provjeriti ovdje. Pozivnice za vjenčanje se mogu naručiti i bez štampe, samo je potrebno da prilikom narudžbe pozivnica naglasite da želite pozivnice bez štampe.

Kakva je vaša politika povrata robe?

Povrat proizvoda i povrat novca razmatrat će se na individualnoj bazi. Budite uvjereni da je naš cilj pružiti našim klijentima najkvalitetnije proizvode, te da garantujemo kvalitet svakog predmeta koji proizvedemo.
Naši klijenti već su dugi niz godina zadovoljni našim uslugama. Bez obzira na to, molimo Vas da pažljivo pregledate svoju narudžbu čim ona stigne! Ako pronađete da je neka stavka neispravna, molimo Vas da nas odmah kontaktirate kako bismo istu mogli ispraviti. Eventualne greške koje mi napravimo biće odmah ispravljene, bez ikakvog troška za Vas.
Greške s Vaše strane, kao što su greške koje ste previdjeli prilikom procesa potvrde pripreme za štampu, moraju se ukloniti i ponovo štampati o Vašem trošku, iako ćemo Vam pokušati dati popust, ako je to ikako moguće.

Koga trebam kontaktirati ako je moja narudžba netačna ili oštećena?

Ako je bilo koji dio Vaše narudžbe netačan ili oštećen, molimo Vas da nas odmah kontaktirate. Molimo Vas da pažljivo pregledate svoju narudžbu kada stigne! Ako iz bilo koga razloga niste zadovoljni svojom narudžbom, odmah nas kontaktirajte (unutar 2 do 3 radna dana) kako bismo mogli procijeniti Vaš zahtjev i odlučiti kako najbolje postupiti.

Imate li katalog?

Katalog pozivnica imamo u našem izložbenom salonu. Pozivnice u našim katalozima su luksuzna dizajnerska rešenja i sve ih možete vidjeti i dodirnuti. Na internetu takođe imamo katalog pozivnica za vjenčanje, jedina razlika je u tome što ne možete dodirnuti pozivnice, ali smo baš zbog toga fotografisali pozivnice iz više uglova, naglasili bitne detalje, opisali karakteristike i izgled pozivnica, a pored toga tu je i video zapis na kojem je predstavljena pozivnica.

Mogu li izvršiti naknadnu narudžbu nekoliko dodatnih komada nakon izvršene narudžbe?

Naravno da možete i vrlo je važno da nas ODMAH kontaktirate ako otkrijete da Vam treba nekoliko dodatnih pozivnica ili drugih proizvoda iz Vaše narudžbe. Nakon završene štampe pozivnica i nakon njihovog slanja na Vašu adresu, u slučaju naknadne narudžbe dodatnih pozivnica naplaćuje se doštampavanje (cijene štampe možete vidjeti ovdje).

Kada trebam izvršiti narudžbu pozivnica za vjenčanje?

Preporučeno je da Vašu narudžbu pozivnica izvršite što je prije moguće, a svakako ne kasnije od 4 sedmice prije datuma vjenčanja.
Taj vremenski okvir omogućava dovoljno vremena da:
– Vam pošaljemo pripremu za štampu
– Vi pregledate pripremu za štampu i eventualne potrebne izmjene budu obrađene
– izvrši se standardna proizvodnja nakon Vaše potvrde pripreme za štampu
– možete bez žurbe da podijelite pozivnice.

Ako naručite svoje pozivnice u okviru preporučenog vremenskog perioda, nadamo se da će onaj dio Vašeg procesa planiranja vjenčanja koji se odnosi na pozivnice biti manje stresan!