Kupiti ili ne kupiti, pitanje je sad!

Pozivnice za vjencanje - pozivnica 3657 - slika-7

Da li je neophodno da kupite pozivnice za vjenčanje?
Pa u principu i nije potrebno jer možete sve zvanice da pozovete lično, telefonom, mailom ili preko neke socijalne mreže, recimo Facebook-a. Međutim postoje određeni problemi i ograničenja.

Ako se odlučite da zvanice pozivate lično bez pozivnice za vjenčanje morate da znate da protokol Vašeg vjenčanja sadrži dosta informacija koje zvanica treba da zapamti. Veliki broj osoba nije u stanju da zapamti veliku količinu informacija na duži period i biće u nezgodnoj situaciji.

Pozivanje telefonom je u osnovi isto kao i pozivanje zvanica lično.

Pozivanje slanjem e-maila je sasvim u redu jer možete da pošaljete tekst sa protokolom Vašeg vjenčanja. Problem je u tome što sve Vaše zvanice nemaju ili ne koriste e-mail.

Pozivanje preko socijalnih mreža je isto kao i pozivanje e-mailom jer je sigurno da sve Vše zvanice nemaju nalog na socijalnoj mreži.

Tradicija na prostorima bivše Jugoslavije je takva da se zvanice pozivaju lično uz obavezno uručenje pozivnice za vjenčanje ili se pozivnica šalje poštom uz naknadni kontakt telefonom kao potvrdom da je pozivnica stigla. Već tada zvanice mogu da steknu prvi dojam o Vašem vjenčanju, jer pozivnica u mnogome opisuje kakvo ste vjenčanje planirali, tradicionalno, moderno, formalno, šaljivo…koje boje i teme će biti zastupljene…itd. Na kovertama je moguće štampati imena zvanica (što u velikoj mjeri olakšava podjelu pozivnica) ili imena mladenaca. Štampanje imena mladenaca Vam ne pomaže, ali ostavlja poseban dojam na zvanice.

Ako se odlučite za kupovinu pozivnica za vjenčanje pogledajte našu ponudu i iskoristite pogodnosti koje nudimo. Sa našim proizvodima i uslugama ćete uštedjeti i novac i vrijeme i oduševiti Vaše zvanice!

pozivnicezavjencanje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *