Kako izabrati idealnu vjenčanicu?

Savršena vjenčanica će biti ona u kojoj ćete se vi osjećati najbolje! Zvuči prosto ali nije lako pronaći takvu. Najvažnije pravilo koje vam preporučujemo da primjenite jeste: Ne dopustite vjenčanici da ona „nosi“ vas!

Obratite pažnju i na kvalitet materijala, tkanine, ukrasa, čipke, obloge i unutrašnje konstrukcije. Obratite pažnju na to kakvu venčanicu zaista želite za sebe, odredite maksimalni dozvoljen budžet i u potragu!

Odakle početi?

Preporučujemo vam da prije svega obiđete najmanje pet najboljih salona vjenčanica u vašem gradu. Nakon toga saberite utiske, i ako još uvijek niste pronašli onu pravu, istražite preko interneta sve vjenčanice koje se nude na kupovinu ili na najam.  Naravno, cijeli proces ćete ubrzati ukoliko unaprijed budete jasne sebi koliko ste spremne da platite najam ili kupovinu vjenčanice.

Ne odustajte od vjenčanice ako je niste ni probali! Ofinger i tijelo nisu nimalo slični! :-)

Dešava se da mnoge haljine za vjenčanje jednostavno ne izgledaju dobro na ofingeru, ali to nikako ne mora da znači da vam upravo neka od njih neće savršeno stajati. Pogledajte sve i budite otvorene za prijedloge vaših drugarica kao i prodavaca u salonima vjenčanica – jer ipak svijež par očiju nikad nije na odmet. Ljudi koji su zaposleni u ovim salonima svakodnevno pomažu budućim mladama da odaberu vjenčanicu, tako da zasigurno imaju po koji dobar savjet za vas. Vaš izbor svakako mora biti vjenčanica koja će pristajati vašoj građi tijela i vašem stasu.

Vodite računa o tome kakav donji veš nosite kada budete išli da probate vjenčanicu!

Današnje vjenčanice uglavnom imaju korset i solidnu konstrukciju, pa grudnjak obično nije neophodan osim ukoliko ste navikle na njega. Sa druge strane, donji veš je neophodan. Toplo vam preporučujemo da donji veš bude u nekoj neutralnoj boji, jer, budimo realne, crni veš nije baš najbolja odluka za probavanje vjenčanice.

Kada da rezervišem vjenčanicu?

Pravo vrijeme za rezervisanje vjenčanice bilo bi odmah nakon što zakažete vjenčanje.

Vječito dvoumljenje…kako da budete sigurne da vam vjenčanica savršeno stoji?

Saveti za manje stresa:

  1. Tražite veličinu koja vam odgovara i model koji vam dobro stoji. Veoma je lako vjenčanicu suziti, ali je teško proširiti je. Možda čak i nemoguće.
  2. Naš savjet je da zakažete najmanje dva termina za probu vjenčanice.
  3. Na svako mjerenje ponesite sa sobom cipele i donji veš koji ćete nositi na vjenčanju.
  4. Malo žrtvovanja zarad ljepote! Nakon zadnje probe morate paziti na ishranu.
  5. Fokusirajte se na najvažnije! Na poslijednjoj probi se dobro pogledajte kako biste bile sigurne da vam vjenčanica savršeno stoji.

A šta sa nakitom i opremom?

Slatkim mukama nikad kraja. Čak i nakon što ste odabrali haljinu, ostaje vam da izaberete nakit i opremu. Načuli smo da vjećina nevjesta odlučuje o velu kada kupuju haljinu…a kasnije odluče hoće li ga ili neće nositi. Nakit ume biti pravi ukras ali vam savetujemo vam da ga kupujete tek nakon što ste odabrale haljinu, na taj način ćete bolje proceniti šta stilski više ide uz haljinu. Ista stvar je i sa cipelama.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *