Muzika za vjenčanje – mora biti za radovanje!

Vjenčanje je spoj mnogih stvari, kao što su: vjenčanica, odijelo, reveri, torte, dekoracije, pozivnice, ali i dobra sala za vjenčanje u kojoj se slavi i pjeva do kasnih večernjih ili ranih jutarnjih sati, uz srcem odabrane pjesme i najbolji ritam – ritam ljubavi. O ovom slavlju treba da se priča godinama, tako da se potrudite da gostima date razlog za to. Kako? Osigurajte dobru atmosferu na vjenčanju izborom dobre muzike, jer muzika za vjenčanje – mora biti za radovanje!!

Ne čekajte ni trena, bacite se na posao!

Nekako u svoj toj gužvi oko vjenčanja, desi se da vam ostale stvari skrenu pažnju sa odabira muzike. Ne dopustite da vam se to dogodi i blagovremeno napravite listu bendova koji su po vašem ukusu i ukusu vaših najbližih. Preporučujemo vam da odmah nakon odabira restorana u kome će biti održano slavlje, odabrete i one koji će biti zaduženi da to bude ludo slavlje! I naravno – ukoliko poranite, manje su šanse da vam neko „otme“ vaš omiljeni bend!

Koju vrstu muzike da odaberemo?

Zapamtite jedno – ovo je vaš dan, vaše vjenčanje, vaš ulazak u zajednički život. Zbog toga, odluka o tome koja će se muzika slušati pripada baš vama. Da li će to biti rok, pop, narodna muzika ili mix svega – zavisi od od toga šta vi najviše volite. Možda je najbezbolnije rješenje, pronaći kvalitetan bend koji ima širok repertoar, da ne kažemo od „Nirvane do Silvane“, kako biste mogli da birate i na samom događaju koje će pjesme preovladati!

Udovoljite sebi, ali ipak imajte malo sluha i za goste!

Gosti koje pozovete su tu da vama uljepšaju dan i da se zajedno radujete. Iako je navažnije da vi budete srećni i zadovoljni izborom muzike, znajte da će na vašu sreću zasigurno uticati i raspoloženje vaših prijatelja, školskih drugara, ali i starijih rođaka. Iskreno vam savjetujemo da pokušate da pronađete neku „zlatnu sredinu“ i da ipak bude i onih pjesama koje svi znaju i uz koje svi mogu da uživaju i da se opuste.

A koliko i kako platiti bend?

Nakon što konačno pronađete savršen bend za vaše vjenčanje iz snova, vreme je za dogovor oko cijene. Odmah na početku razjasnite koliko sati će svirati, koliko pauza će praviti a pokrenite priču i o bakšišu. Ukoliko je i on uključen u cijenu koju vi plaćate, bend će poštovati vašu želju i na vjenčanju neće biti mogućnosti naručivanja pjesama. Možete napraviti i neku kombinaciju, ali budite jasni šta se može, a šta ne.

Znate li ko su članovi benda?

Saznajte. Najbolje je da se upoznate sa svima nakon neke njihove svirke. Zbog same sale u kojoj organizujete svadbu važno je da znate koliko ih je. Takođe je bitno da li u sastavu imaju i muške i ženske vokale, odnosno i pjevača i pjevačicu.

A šta je sa opremom i ozvučenjem?

Ovo je stavka koju lako možete zaboraviti. No, zato smo mi tu da vas podsjetimo. Dogovorite se sa bendom kako će postaviti binu i razglas u skladu sa restoranom/salom u kojoj ćete provesti vaš najljepši dan. Posebno obratite pažnju na to da gosti ne sjede pored zvučnika jer će ih to sigurno sprečiti da uživaju u muzici.

I za kraj…

Obavezno se unaprijed dogovorite uz koju ćete pjesmu plesati vaš prvi ples, i naglasite bendu da vam je to posebno važno i da se potrude da sve bude savršeno. Kada i to završite vrijeme je da spremite koreografiju kojom ćete na naljepši način pokazati kolliko se volite!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *