Video pozivnica za vjenčanje

Prve pozivnice za vjenčanje su pisane rukom, a nakon toga su se koristile različite štamparske tehnike i mašine. Pozivnice se štampaju više od 350 godina, ali doleze neka nova vremena jer nagli tehnološki razvoj donosi i neke nove poboljšanje kanale komunikacije. Danas možete da koristite telefon, e-mail, socijalne mreže ali i YouTube kanal, što nas i dovodi do ove priče.

Prije par godina se na zapadu pojavio trend video pozivnice za vjenčanje gdje se korištenjem video opreme, računara i programa za obradu audio/video zapisa tradicionalna pozivnica prenosi na video zapis koji prati prigodna muzička numera. Ideja je naravno bilo raznih i vrlo brzo se trend proširio i na ostatak planete. Prve video pozivnice su se snimale na DVD disk i proces podjele pozivnica se nije razlikovao. Pojavom YouTube kanala razmjena video zapisa je postala jednostavna i pristupačna velikom broju ljudi pa su se počele pojavljivati i video pozivnice za vjenčanje.

Na internetu smo pronašli interesantan članak pa Vam ga prenosimo u cjelini.

Najoriginalnija pozivnica za svadbu koju ste ikada vidjeli!

Mladenci iz Vukovara svoje su uzvanike pozvali videom snimljenim u maniri hollywoodskog blockbustera

1030835

Duško i Jovanka Oljača iz Vukovara zauvijek će pamtiti 12. svibnja kada su se vjenčali, a da svadbu zapamte i njihovi uzvanici čak i prije same svečanosti, pobrinuli su se videouratkom koji su nam poslali.

U maniri hollywoodskog blockbustera Duško i Jovanka snimili su videopozivnicu za svadbeno slavlje. Kratki filmić sadrži sve najznačajnije trenutke njihova života, od rođenja, upoznavanja pa i prosidbe koja je isto bila filmska.

– Na ideju je došla supruga i to nekoliko dana nakon što sam je zaprosio. I to je bilo iznenađenje – ispričao nam je Duško Oljača, gitarist iz Vukovara kako je zaprosio pedagoginju Jovanku.

Prosidbu je, kaže, planirao tri mjeseca i snimio film u trajanju od sedam minuta.

– Rekao sam njenoj prijateljici da je kako god zna i umije izvede u jedan kafić pod izgovorom da će tamo biti neka prezentacija posuđa koju će voditi moji prijatelji i da ona ide s njom praviti joj društvo. Naravno, moja Jovanka nije ni trenutka posumnjala u to niti je očekivala išta drugo, a kamoli da ću je zaprositi – prisjetio se Duško.

– Prijatelji su pustili taj moj filmić na veliki zidni TV pred 40-ak prisutnih ljudi, a ja sam čekao ispred lokala da dođe zadnja scena filma na koju ja upadam i nakon toga, kad smo počeli planirati svadbu i pričati o pozivnicama, supruga mi kaže ovim riječima: “Zašto ne bi probao napraviti pozivnicu u stilu videa kao što je prosidba?”. I meni se, naravno, svidjela ideja i idućih mjesec i pol doslovno sam proveo zatvoren u kući smišljajući što i kako. Uz njenu pomoć ideje su se počele rađati i dio po dio sve se sklopilo, ispričao nam je Duško kako je nastala pozivnica koja je izazvala oduševljenje kod svakog od 250 uzvanika.

 

http://www.youtube.com/watch?v=xIsnAqYrdGo

 

Ovu interesantnu priču smo preuzeli sa: http://www.vecernji.hr/vijesti/najoriginalnija-pozivnica-svadbu-koju-ste-ikada-vidjeli-clanak-557689

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *