Kako izabrati datum vjenčanja?

“Čestitamo! Kada je vjenčanje?”
Prvih nekoliko dana i sedmica nakon Vaše zaruke često ćete se susretati sa ovim pitanjem, da ćete u nekim momentima poželjeti da imate majicu sa natpisom “Hvala! Naše vjenčanje je ______.”. Prije nego što takvu majicu nabavite potrebno je da izaberete taj veliki datum.

Kako izabrati datum vjenčanja?
Dan Vašeg vjenčanja ćete pamtiti vječno i veoma je bitno imati to na umu prilikom izbora datuma.
Prvo: zamislite vjenčanje o kome ste maštali u svom djetinjstvu, da li je to neka posebna lokacija, godišnje doba, cvjetna dekoracija ili haljina? Uzmite sve u obzir prilikom izbora datuma vjenčanja.

Prilikom izbora datuma vjenčanja imajte na umu i Vaš budžet. Maj, jun, jul i septembar su tipično najpopularniji mjeseci za vjenčanja tako da će Vas vjenčanje tih mjeseci koštati skuplje, nego u periodu van sezone. Dan u sedmici takođe ima veliku ulogu ako želite da uštedite. Subote su obično skuplji dani za rezervaciju sale i slično, dok su petak i nedelja jeftiniji. Vjenčanje u petak je odličan način da vikend provedete okruženi rodbinom i prijateljima.

Vjenčanja u sedmicama praznika su veoma popularan izbor mnogih parova iz razloga što gosti iz inostranstva imaju priliku da doputuju i uveličaju Vaše vjenčanje iz snova a da pri tome ne uzimaju slobodan dan sa posla. Imajte u vidu da u vrijeme praznika u svakom slučaju ogroman broj porodica dolazi na odmor. Ako se odlučite za vjenčanje u prazničnom periodu, obavijestite svoje goste što je prije moguće kako bi mogli da isplaniraju svoje putovanje.

Najvažnije, prije donošenja konačne odluke, provjerite da li to odgovara Vašim najbližima (rodbini i prijateljima) do kojih Vam je posebno stalo da prisustvuju Vašem velikom danu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *